Raychards Brooks fru Tomika Miller talar under en pressträff i Atlanta. Foto: Curtis Compton/ AP / TT

Brooks familj: ”Våra hjärtan är krossade av sorg”

Uppdaterad
Publicerad

Rayshard Brooks familj säger att deras hjärtan krossade av sorg och att de är trötta på den orättvisa och den strukturella rasism som de menar ledde till Brooks död i händerna på Atlanta-polisen.

– Jag kan inte få min man tillbaka. Jag kan inte få min bästa vän tillbaka, säger Raychards Brooks fru Tomika Miller.

Rayshard Brooks dödades på fredagen efter en konfrontation med polisen. Han försökte fly efter att ha slitit sig loss i samband med att han gripits vid en nykterhetskontroll.

Brooks ryckte med sig ett elchocksvapen från polisen när han flydde och sköts sedan bakifrån med skarp ammunition. Han avled senare på sjukhuset.

”Kan inte få min man tillbaka”

– Jag kan inte få min man tillbaka. Jag kan inte få min bästa vän tillbaka, säger Raychards Brooks fru Tomika Miller på en presskonferens medan hon håller sin dotter i armen, rapporterar VG.

– Vi är trötta och vi är frustrerade. Framför allt är våra hjärtan krossade av sorg. Vi behöver rättvisa för Rayshard Brooks, säger Rayshard Brooks kusin, Tiara Brooks, på en presskonferens rapporterar Reuters.

Polischef avgår

Atlantas polischef, Erika Shields, avgick efter händelsen. Polisen som misstänks för att ha dödat Brooks har avskedats och hans kollega som var inblandad i incidenten är satt ur tjänst.

Tomika Miller kräver nu att de två poliserna som genomförde gripandet som sedan ledde till Rayshard Brooks död fängslas. Det rapporterar VG.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.