Camp-branden. Foto: SVT

29 döda i Camp-branden i Kalifornien

Uppdaterad
Publicerad

Hittills har minst 31 personer dött i bränderna som rasar i delstaten Kalifornien, 29 av dem i den så kallade Camp-branden. Det är den dödligaste branden, tillsammans med en brand som också tog 29 liv, år 1933.

Camp-branden startade norr om Sacramento i torsdags och blev snabbt en av Kaliforniens mest destruktiva bränder genom tiderna.

Nya dödsoffer

Drygt 7 000 byggnader har brunnit ned och lokal räddningstjänst tror att man inte kommer att få kontroll över branden förrän i slutet av november, skriver tidningen San Fransisco chronicle.

Bränder i Kalifornien

Myndigheterna har nu kunnat konstatera att ytterligare sex personer har mist livet i branden, skriver nyhetsbyrån AP. Totalt har 29 personer omkommit. Det innebär att lika många har omkommit som det gjorde år 1933, när det brann i Griffith park.

Enligt uppgifter till CNN saknas det strax över 200 personer.

Fler bränder härjar

Samtidigt pågår två andra bränder utanför Los Angeles, Woolsey-branden och Hill-branden, i ett område på totalt 355 kvadratkilometer. Woolsey-branden är något mer aggressiv och har krävt två människoliv i kuststaden Malibu.

Enligt myndigheter kommer de torra väderförhållandena hålla i sig i flera dagar till, och försvåra släckningsarbetet.

Sammanlagt har över 300 000 personer tvingats lämna sina hem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bränder i Kalifornien

Mer i ämnet