Danmark: Nyfödd bebis skulle tvångsomhändertas – stals från BB

Uppdaterad
Publicerad

En nyfödd bebis blev bortförd från förlossningsavdelningen på ett sjukhus i Danmark på lördagskvällen av en äldre släkting. Barnet, som skulle tvångsomhändertas av socialtjänsten, återfanns några timmar senare. Nu är två anhöriga häktade.

På lördagskvällen blev en endast två timmar gammal bebis stulen från förlossningsavdelningen på Slagelse sjukhus i Danmark, uppgav bland andra tidningen BT och Ekstrabladet.

Det var en man i 60-årsåldern som förde bort barnet i en väska vid 18.30 på kvällen. Händelsen fångades på övervakningskameror.

Barnet blev återfunnet cirka tre timmar senare.

Socialtjänsten anmälde

Det var de sociala myndigheterna som var på plats på sjukhuset som anmälde fallet, enligt vakthavande polisbefäl vid Sydsjällands och Lolland-Falsters polis Bo Georg Petersen.

– Det här är alltså ett helt nyfött barn som i stort sett inte är undersökt ännu. Nu fruktar vi för barnets hälsa. Just nu koncentrerar vi oss på att hitta barnet så att det kan komma tillbaka till sjukhuset, sa han tidigare till tidningen BT.

Tre anhöriga till bebisen har häktats av polisen på Slagelse sjukhus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.