Tercio och Alicea Galdino, ett brasilianskt par från Rio de Janeiro har blivit lokalkändisar på Copacabanas stränder tack vare sitt hemgjorda virusskydd. Foto: AFP

Deras virusrädsla gjorde dem till lokalkändisar

Uppdaterad
Publicerad

Det här brasilianska paret blev lokalkändisar genom sitt, lite ovanliga, sätt att skydda sig mot coronaviruset. 66-årige Tercia Galdino lider av en lungsjukdom och är rädd för att smittas av coronaviruset. Men samtidigt är han en rymdentusiast.

Tercio Galdino är 66 år gammal och har haft en lungssjukdom som ledde till att en tredjedel av hans lungor tagits bort. Han är mycket känslig för infektioner och kände att han behövde ett extra skydd mot coronaviruset.

Eftersom han dessutom är väldigt intresserad av rymden och astronauter designade han rymddräktsliknande skyddskläder till sig och sin fru, Alicea Galdino.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.