Under torsdagsmorgonen bröt en eldsvåda ut ifrån höghusets sjunde våning. Elden spred sig snabbt över två våningsplan i det fjorton våningar höga huset i Buenos Aires. Foto: Luis Robayo / TT

Fem döda efter höghusbrand i Argentina

Uppdaterad
Publicerad

Fem personer har omkommit och 35 skadats i en våldsam brand i ett höghus i Argentinas huvudstad Buenos Aires.

Dödsoffren, två kvinnor och tre barn, tillhör samma familj. De var vid liv när de evakuerades från huset, men dog på väg till sjukhuset till följd av svåra brand- och rökskador, uppger räddningstjänsten. En man i samma familj vårdas för allvarliga skador på sjukhus. Polis och brandmän finns bland de skadade.

Under förmiddagen ska en granne ha berättat för tidningen La Nacion att det ska ha hörts en kraftig smäll.

– Vi hörde människor som ropade på hjälp och massa rök. Jag såg två barn som lutade sig ut ifrån balkongen, säger hon.

Ingen misstanke om brott

Eldsvådan bröt ut tidigt på torsdagsmorgonen på husets sjunde våning. Källor hos polisen rapporterade att branden bröt ut i en liten lägenhet på tre gånger tio meter. Elden spred sig snabbt uppåt till våning åtta i det fjorton våningar höga huset. Enligt åklagaren Sebastian Fedullo är orsaken till branden troligtvis en olyckshändelse och inget brott eller explosion.

Totalt registrerades 26 nödsamtal som bad om hjälp under händelseförloppet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.