I ett uttalande publicerat på twitter sänder drottning Elizabeth sina kondoleanser till de drabbade i onsdagens attentat i centrala London. Foto: TT

Drottning Elizabeth efter Londonattacken: ”Mina tankar är med er som drabbats”

Uppdaterad
Publicerad

Storbritanniens drottning Elizabeth sänder dagen efter de chockerande händelserna i Westminister, London, sina ”tankar, böner, och djupaste sympatier” till alla som drabbbats av gårdagens attack utanför det brittiska parlamentet.

Hittills har fyra personer dött och ett dussintal skadats i attentatet.

I en tweet uttrycker drottning Elizabeth II på torsdagseftermiddagen sina djupaste kondoleanser till de som berörts av gårdagens attack i hjärtat av London:

”Mina tankar, böner, och djupaste sympatier är med alla de som drabbats av gårdagens avskyvärda våld.”

Attacken vid brittiska parlamentet

I ett offentligt meddelande till den ställföreträdande polischefen Craig Mackey tackar drottningen även Londonpolisen för dess insatser i samband med händelserna.

”Jag vet att jag talar för alla när jag uttrycker mitt bestående tack och beundran för medlemmarna inom polistjänsten i London och alla som arbetar så osjälviskt för att hjälpa och skydda andra.”

I dag skulle drottningen och prins Philip ha invigt en ny polisstation, men det planerade evenemanget har ställts in efter attacken i Westminister.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Attacken vid brittiska parlamentet

Mer i ämnet