Vad som står i Musks motstämning framgår inte, då den är hemligstämplad. Foto: Jeff Chiu/TT, Patrick Pleul/AP/TT

Striden fortsätter – Elon Musk stämmer Twitter

Uppdaterad
Publicerad

Striden mellan Elon Musk och Twitter fortsätter. Musk laddar nu bössan, genom att lämna in en motstämning mot sociala medier-plattformen till en amerikansk domstol.

Stämningshandlingarna är en rejäl lunta, 164 sidor lång, och har lämnats in till en domstol i den amerikanska delstaten Delaware.

Den ska ses som en reaktion på att Twitter vill tvinga Musk att köpa bolaget genom en stämning.

Musk gick i april ut med att han ville köpa Twitter, med ett bud på 54:20 dollar per aktie. För några veckor sedan drog han dock tillbaka budet, och hävdade att Twitter blåst upp sina användarsiffror och att många av kontona i själva verket består av botar, spam- och fejkkonton.

Twitter-vd:n Parag Agrawal skrev tillsammans med styrelsens Bret Taylor i ett brev till investerarna att man vill försöka att få igenom uppköpet. I fredags stängde aktiekursen på 41:61 dollar. Aktieägarna har uppmanats att godkänna uppköpet vid en omröstning den 13 september.

Hemligstämplat innehåll

Vad som står i Musks motstämning framgår inte, då den är hemligstämplad med hänvisning till affärshemligheter. Men en offentlig variant av handlingarna måste också lämnas in, enligt domstolens regler.

Domstolsförhandlingarna väntas pågå i fem dagar med början den 17 oktober.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.