En död efter att skott avfyrats under protester i Texas

Uppdaterad
Publicerad

En man har dött efter att flera skott avlossades under nattens Black lives matter-protester i Austin, Texas, rapporterar nyhetsyrån Reuters.

Enligt uppgifter till polisen i Austin ska mannen ha burit ett vapen och närmat sig en bil som befann sig nära demonstranterna. Personen i bilen ska då ha skjutit mot mannen, som senare avled av sina skador.

Den misstänkte gärningspersonen har frihetsberövats.

Protesterna i USA efter George Floyds död

Dödsskjutningen sker två månader efter att den svarte mannen George Floyds död i samband med ett polisingripande ledde till en landsomfattande protestvåg mot rasism och polisbrutalitet. I ett antal städer har demonstrationerna avlöst varandra sedan dess, inte minst i Portland i delstaten Oregon dit president Donald Trump har skickat federal polis.

Draget har mött kritik, bland annat av Portlands borgmästare Ted Wheeler som själv fått tårgas skjuten mot sig i samband med en av demonstrationerna tidigare i veckan.

– Det här är en oerhörd överreaktion. Det finns inget som motiverar det här agerandet, sa han till The New York Times reporter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Protesterna i USA efter George Floyds död

Mer i ämnet