Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi vill ta oss härifrån”, säger Malik Ashkatana. Se siuationen för de i Rafah i klippet ovan. Foto: Youssef Ruzzi

Familjen i Rafah på flykt: ”Vet inte vart vi ska ta vägen”

Publicerad

Familjen Ashkantana i Rafah måste åter igen packa ihop sina saker och fly. Familjen som flytt fem gånger behöver nu röra sig tillbaka till någon av platserna de redan lämnat.

Tillflyktsorten Rafah i södra Gaza är i dag en tältstad med 1,4 miljoner människor. Frilansfotografen Yousef Ruzzi har filmat desperationen där, på uppdrag av SVT.

Den senaste tiden har bombningarna intensifieras och Israel varnar för en markoffensiv. Nu flyr människor i riktningar de en gång flytt.

Krig mellan Israel och Hamas

Familjen Ashkantana har packat ihop sitt tält för att börja röra sig norrut.

– Vi är rädda. En del säger att vi kommer att hamna i Sinai eller drivas norrut till centrala Gaza. Vi vet inte vart vi ska ta vägen, säger Ramzi Ashkantana, pappan i familjen, och fortsätter:

– De kanske fördriver folk i Sinai och bombar i centrala Gaza. Eller så låter de folk vara i Rafah och bombar folk i norr. De bombar överallt.

Se hela inslaget om familjen Ashkantana i Rafah på flykt, i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krig mellan Israel och Hamas

Mer i ämnet