Foto: TT

FBI hjälper Norge med jakten på försvunna norskan

Publicerad

Mysteriet kring den misstänkt kidnappade norskan Anne-Elisabeth Hagen har ännu inte fått något svar. Nu ger sig FBI, federala polisen i USA, in i fallet.
– Det stämmer att FBI har involverats i ärendet, säger polisen, som inte vill gå in på detaljer, till NRK.

Den 31 oktober 2018 försvann Anne-Elisabeth Hagen, gift med en av Norges rikaste män: Tom Hagen.

Snart hittades ett skriftligt meddelande med ett hot mot Anne-Elisabeths liv i det fall polisen fick veta något om kidnappningen. Polisen misstänker att hon har blivit bortförd mot sin vilja.

Enorm lösensumma krävs

Enligt norska VG har en lösensumma på nio miljoner euro (motsvarande drygt 90 miljoner svenska kronor), som ska betalas ut i den digitala valutan monero, krävts.

Nu säger polisen till NRK att FBI, federala polisen i USA, hjälper Norge med försvinnandet.

Många tips

Norska polisen har sedan tidigare tagit hjälp av utomstående organ för att försöka lösa fallet. Flera olika instanser, som till exempel Interpol och Europol, är redan involverade.

Polisen har uppmanat allmänheten att vara uppmärksamma på onormala beteenden eller aktiviteter i sin närhet. För ungefär en vecka sedan hade myndigheten fått in nästan tusen tips. Men än så länge vet man inte exakt vad det är som har hänt Anne-Elisabeth Hagen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer