– Nordkorea har skjutit upp en interkontinental ballistisk robot som landade i vår exklusiva ekonomiska zon och fortsätter med provokativa kommentarer, säger japanska regeringens talesperson Yoshihide Suga. Foto: TT

Fler sanktioner mot Nordkorea från Japan

Uppdaterad
Publicerad

Japan har lagt till ytterligare 19 organisationer på sin sanktionslista över svartlistade nordkoreanska personer och organisationer. Listan består av totalt 103 organisationer och 108 individer.

Organisationerna arbetar med finansiella tjänster, kol- och mineralhandel, transport och med att skicka nordkoreanska arbetare utomlands, uppger utrikesdepartementet.

– Nordkorea har skjutit upp en interkontinental ballistisk robot som landade i vår exklusiva ekonomiska zon och fortsätter med provokativa kommentarer, säger japanska regeringens talesperson Yoshihide Suga.

– Med tanke på detta, när vi samtidigt är värdar för ett ministermöte i FN:s säkerhetsråd den 15 december, så har vi beslutat att frysa tillgångar för att öka pressen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nordkorea-krisen

Mer i ämnet