Flera döda i helikopterkrash i Grand Canyon

Uppdaterad
Publicerad

Tre människor har dött och flera skadats sedan en helikopter som flyger turister störtat i nationalparken Grand Canyon i USA, skriver nyhetsbyrån AP.

Totalt fanns sju personer ombord, sex brittiska passagerare tillsammans med en pilot. Polisen bekräftar för BBC att samtliga tre dödsoffer är britter.

Helikoptern gick ned i den steniga och oländiga terrängen, runt 17.20 lokal tid. Olyckan inträffade vid den västra kanten av den stora kanjonen. Ett vittne uppger att lågor och svart rök slog upp från platsen. Räddningsaktionen kunde inledas först tidigt på söndagsmorgonen, enligt polischefen i området.

Vind och mörker försvårade räddningsarbetet. Personal fick flygas in för att sedan gå en bit fram till vraket och ta på sig ljusförstärkande glasögon för att hitta överlevande. De skadade vårdas nu på sjukhus, flera med allvarliga skador.

I ett uttalande meddelar brittiska utrikesdepartementet att man ”erbjuder stöd till familjerna åt de sex britter som var involverade i helikopterolyckan vid Grand Canyon”, rapporterar BBC.

Helikoptern var av modellen EC-130. Det är i nuläget inte klarlagt vad som orsakat själva kraschen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.