Foto: TT

Flera gripna efter turistattacken i Tunisien

Uppdaterad
Publicerad

Tunisisk polis har gripit en grupp som misstänks ha kopplingar till fredagens dåd i turistorten Sousse då 38 människor dödades. Det uppger landets inrikesminister.

– Vi har börjat med att gripa en grupp, ett betydande antal personer, från det nätverk som fanns bakom den här kriminella terroristen, säger inrikesminister Najem Gharsalli.

Utredarna tror att medbrottslingarna har gett den 24-årige gärningsmannen kalasjnikov han använde vid massakern, samt hjälpt honom att ta sig till platsen.

Attack mot hotell i Tunisien

Gärningsmannens pappa och tre rumskamrater har tidigare tagits in för förhör i huvudstaden Tunis.

Antalet dödsoffer tros stiga

Inrikesminister Najem Gharsalli sade också enligt nyhetsbyrån Reuters att man fortfarande kontrollerar om den 24-årige gärningsmannen hade utbildats i grannlandet Libyen i jihadistläger.

Jihadistgruppen Islamiska staten (IS) har tagit på sig ansvaret för dådet.

De flesta som sköts ihjäl på badstranden och intilliggande hotell var brittiska turister.

– 18 brittiska medborgare dödades, men vi tror att antalet kommer att stiga till runt 30, säger en talesperson för premiärminister David Cameron.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Attack mot hotell i Tunisien

Mer i ämnet