Flera skadade i granatattack i indiska staden Jammu

Uppdaterad
Publicerad

En person omkom och minst 30 personer uppges ha skadats när en granat exploderade vid en busstation i den indiska staden Jammu i Kashmir, rapporterar AP.

– Det verkar som om granaten kastades och rullade in under en buss , säger den lokala polisen till journalister på plats, skriver nyhetsbyrån AFP.

Antalet skadade har under torsdagförmiddagen gått upp från 18 till 30. De skadade har förts till sjukhus och enligt lokal polis är tillståndet kritiskt för fyra personer. En person omkom på sjukhuset, uppger AP.

Orsaken och motivet till explosionen är fortfarande oklart, men enligt en högt uppsatt minister rör det sig om en ”attack”, uppger Reuters.

Konflikten trappas upp

Den senaste tiden har konflikten i Kashmir trappats upp. Den 14 februari dödades cirka 40 personer ur Indiens regeringsstyrkor i staden Srinagar till följd av en självmordsattack  – något som senare fick Indien att slå tillbaka med luftanfall in över Pakistanskt territorium.

Den militanta och Pakistanbaserade islamistgrupperingen Jaish-e-Muhammad tog på sig dådet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.