Eldmoln lyste upp natthimlen på Gazaremsan när Israel utförde flygattacker. Foto: AFP/TT

Israeliska flygattacker mot Gazaremsan

Uppdaterad
Publicerad

Israeliskt flyg har genomfört flera flygattacker mot militärställningar på Gazaremsan under natten mot söndagen, uppger Israel.

Attackerna har utförts som svar på en raket som avfyrats mot södra Israel på lördagskvällen. Ingen palestinsk grupp har ännu tagit på sig den attacken. Raketen slog ned i närheten av gränsen och ska inte ha lett till att någon skadats.

Det har varit relativt lugnt i gränsområdet sedan augusti då strider utbröt under tre dagar mellan Israel och palestinska Islamiska jihad.

22-åring sköts av polis

I fredags, dagen innan raketen avfyrades mot Israel, sköts en 22-årig palestinsk man till döds av en Israelisk gränspolis i staden Hawara på Västbanken, rapporterar AP. I en film som fått stor spridning i sociala medier syns hur 22-åringen och polismannen är i handgemäng varpå 22-åringen skjuts på öppen gata med fyra skott sedan polismannen dragit sin pistol.

Enligt Israelisk polis ska upprinnelsen till dödsskjutningen ha varit att mannen attackerat civila israeler och poliser med en kniv. Hawaras borgmästare menar istället att poliserna använde övervåld och att 22-åringen redan var övermannad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.