Flygplanet försvann någonstans mellan Öland och litauiska Klaipeda.

Sökandet efter flygplanet avbrutet

Uppdaterad
Publicerad
Ett litauiskt flygplan på väg från Älvängen norr om Göteborg försvann i lördags någonstans över Östersjön. Nu är sökandet avbrutet.

Privatplanet med två litauiska medborgare ombord var i lördags eftermiddag på väg till Klaipeda på den litauiska kusten men kom aldrig fram.

Larmet om det försvunna planet kom in till svenska Sjö- och flygräddningscentralen anhöriga till de två försvunna personerna stod och väntade i Klaipeda och slog larm.

Sverige ställde upp med flyg och helikoptrar i en räddningsaktion under lördagen men avslutade sedan när de litauiska myndigheterna meddelade att de kunde ta hand om operationen på egen hand. Den litauiska sjöräddningen har sökt efter planet under nästan hela söndagsdygnet.

Sökandet avslutat utan resultat

Den senaste kända positionen för planet från svenskt håll var cirka tolv mil från den litauiska kusten, drygt sjutton mil från Öland.

Under söndagskvällen avslutades hela sökinsatsen efter det försvunna planet. Det uppger Sjöfartsverket. Tyvärr utan att ha gett något resultat.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Det försvunna flygplanet

Mer i ämnet