En sandstorm tvingade flygplatsen i Las Palmas att stänga och en stor mängd resenärer blev strandsatta på flygplatsen på grund av fullbokade hotell. Foto: ANGEL MEDINA G./EPA/TT

Flygplatsen på Gran Canaria öppen igen

Uppdaterad
Publicerad

En kraftig sandstorm tvingade flygplatserna på Gran Canaria och Teneriffa att stänga under lördagen. Nu meddelar flygplatsoperatören Aena att trafiken återupptas på Gran Canaria. Teneriffa håller dock fortfarande stängt.

I ett inlägg på Twitter uppmanar Aena resenärer att kontrollera sin resas status med det bolag man ska flyga med, eftersom vissa avgångar fortfarande kan påverkas.

Hittills har 822 flygningar berörts av nedstängningarna, enligt flygplatsoperatören. Flera av dessa skulle gått till Sverige och tusentals resenärer har drabbats av flygstoppet. Det handlar både om turister som strandsatts på öarna och om resenärer som inte kunnat ta sig till de populära semesterresmålen.

När flygplatsen på Teneriffa kan öppna igen är just nu oklart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.