• Viktigt meddelande:

    Det brinner i ett övergivet slakteri i södra delen av Hultsfred i Kalmar län med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kalmar. Läs mer

Donald Trumps före detta nationelle säkerhetsrådgivare, Michael Flynn. Foto: TT

Flynn lämnar inte över dokument

Publicerad

Den före detta nationella säkerhetsrådgivaren Michael Flynn kommer inte att lämna över de dokument som kongressens utredare begärt ut. Beskedet kommer från hans advokat. Detta enligt den republikanska senatorn Richard Burr, som är ordförande för senatens underrättelseutskott.

Richard Burr säger att underrättelseutskottets medlemmar inte är överraskade att Flynn vägrar lämna över dokumenten som begärts.

– Vi får titta på vad nästa steget, om något, är vad gäller general Flynn, säger Burr inför journalister på torsdagen.

LÄS MER: Senaten kräver Michael Flynn på dokument om Ryssland

Senatens underrättelseutskott utfärdade tidigare i år ett krav på att Flynn, president Donald Trumps tidigare nationella säkerhetsrådgivare, skulle lämna ut dokument kring sina kopplingar till ryska tjänstemän.

Utskottet ska ha begärt ut dokumenten redan i slutet av april, och Flynn ska redan då ha vägrat samarbeta, efter inrådan från hans advokat.

LÄS MER: Flynn varnades för ryska kontakter redan i höstas

Kraven gjordes i samband med den pågående utredning kring eventuell rysk inblandning i det amerikanska presidentvalet som avgjordes i höstas. Trumps stab nekar till allt samröre med Ryssland under valkampanjen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Trump sparkar FBI-chef

Mer i ämnet