Manchesterområdets polischef Ian Hopkins Foto: AFP

Fördubblad mängd hatbrott i Manchester efter terrordådet

Uppdaterad
Publicerad

I onsdags, två dagar efter terrordådet, anmäldes 56 hatbrott i Manchesterområdet. Under måndagen anmäldes bara 28. Det meddelar Manchesters polischef Ian Hopkins på en pressträff.

– Vi kommer inte att tolerera det, säger han till pressen.

Antalet hatbrott dubblerades alltså efter terrordådet, menar polisen. Det är ännu oklart om brotten är kopplade till dådet, då Salman Abedi, brittisk medborgare med föräldrar från Libyen, misstänks ha utlöst en bomb som dödade 22 personer.

– Vi kommer inte att tolerera hatbrott i Manchesterområdet, säger polischef Hopkins, som även uppmanade lokalbefolkningen att anmäla alla incidenter de bevittnar.

Terrorattack i Manchester

LÄS MER: Uppgifter: Salman Abedi ringde sin mamma – bad om förlåtelse

Polischefen sade också att polisen haft en ”extremt utmanande vecka”.

Han berättar att polisen gjort ”stora framsteg i utredningen”, men att mycket arbete fortfarande återstår, och att närvaron av beväpnad polis kommer att utökas vid allmänna evenemang i Manchester i helgen.

LÄS MER: En till gripen för dådet i Manchester

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrorattack i Manchester

Mer i ämnet