Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Reporter Stina Blomgren berättar att attacken mot Kiev blev en påminnelse om att kriget fortfarande pågår, även om livet i huvudstaden i stort återgått till det normala. Foto: SVT

Första attackerna mot Kiev sedan april

Uppdaterad
Publicerad

För första gången på en dryg månad har mål i Ukrainas huvudstad Kiev attackerats av Ryssland. Fyra missiler ska ha träffat en anläggning där man tillverkar och reparerar transportvagnar.

Fabriken där transportvagnar tillverkas ligger i utkanten av Kiev och attackerades under söndagen. Utrustningen används bland annat för att frakta sädesslag ut i Europa, vilket inte längre kan göras till havs på grund av ryska blockader.

Enligt ryska uppgifter var attackerna riktade mot stridsvagnar som har skickats till Ukraina från andra östeuropeiska länder.

– Det är ett exempel på rysk propaganda. De har använt dyra missiler för att attackera en fredlig anläggning där man tillverkar handelsvagnar, säger Sergey Leshenko, medlem i ukrainska järnvägsstyrelsen.

Inga dödsfall har rapporterats i samband med attacken.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Enligt ukrainare på plats är det inte militära mål som har anfölls i Kiev under söndagen. Foto: OLEG PETRASYUK/EPA/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.