Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Har för avsikt att göra det i slutet av nästa vecka” – Hör försvarsministern om inbjudan att åka till Turkiet.

Försvarsministern bekräftar: Åker till Turkiet nästa vecka

Uppdaterad
Publicerad

Försvarsminister Pål Jonson (M) bekräftar nu turkiska uppgifter om att han ska åka till Turkiet på inbjudan av den turkiska regeringen. 

– Jag har fått en förfrågan från den turkiska försvarsministern att åka ner till Ankara och har för avsikt att göra det i slutet av nästa vecka. 

Mötet blir det första mellan svenska och turkiska regeringsföreträdare efter den diplomatiska kris som uppstod efter att aktivister hängt upp en docka föreställande president Erdogan utanför stadshuset i Stockholm i förra veckan. Turkiet rasade och ställde in talman Andreas Norléns besök i det turkiska parlamentet. 

“Vi gör stora framsteg” 

Ska vi se din resa som att det här som har hänt med Erdogandockan inte har kastat alltför mycket grus i maskineriet? 

– Jag kan inte värdera det, jag uppskattar väldigt mycket att jag fått en inbjudan av försvarsminister Akar att åka till Ankara, och jag hoppas och ser fram emot att göra den resan i slutet av nästa vecka. 

Tycker du att Nato-processen går bra – kommer ni närmare? 

– Ja, vi gör stora framsteg kopplat både till verkställandet och implementeringen av det trilaterala avtalet med Turkiet. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.