Under helgen besökte flera tusen människor festivalen HOHA Water Electrical Musical Festival i Wuhan Foto: STR, TT

Från pandemi till partaj i Wuhan

Publicerad

I den kinesiska staden Wuhan, coronavirusets epicentrum, har tusentals människor samlats i en vattenpark för att delta på en festival. Staden som släppt på sina hårda restriktioner och som inte haft några nya bekräftade fall av covid-19 sedan i maj, börjar nu återgå till det normala igen.

Det var under helgen som flera tusen människor besökte festivalen HOHA Water Electrical Musical Festival i Wuhan, enligt BBC.

Trots den stora folkmängden, fanns det vissa restriktioner på plats. Festdeltagarna var tvungna att reservera biljetterna en vecka i förväg och där ge sitt id-nummer. Samt vid ankomst visa upp sin ”häslokod” via en applikation i telefonen som spårar telefonens rörelse.

I stora delar av Kina har många av restriktionerna släppts. Biografer, parker bibliotek, och museum har fått tillåtelse att hålla öppet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet