Det går att rensa bort mycket av engångsplasten ur ens liv, ja till och med all plast menar Allegra. Foto: SVT Jörgen Söderström/Sara Sundstedt

Går det att leva utan plast?

Uppdaterad
Publicerad

Det finns tandborstar i trä som inte ens behöver tandkräm och disksvampar man kan tillverka av sina gamla strumpor. I Paris träffade SVT:s Friktion Allegra Marzarte som lever ett så gott som plastfritt liv. – Det handlar inte bara om föroreningar, utan också om att sinnet blir förorenat, säger hon.

Se reportaget om Allegra Marzarte vardag utan plast.

Till Aktuellt kommer Magnus Breitholz, professor i ekotoxokologi vid Stockholms universitet och pratar om plast i vår miljö. Direkt efter programmet kan du även chatta med honom!

Om Friktion

Visa

Världen engagerar. Med reportage, fakta och analys tar vi upp de stora frågorna i vår tid. Frågorna som skaver lite. Människa och miljö, krig och konflikter – Friktion handlar om den värld vi alla delar. Du hittar alla våra klipp och ämnena vi fördjupar oss i på SVT Play, SVT Nyheter och på sociala medier.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Vår inplastade planet

Mer i ämnet