Gärningsmannen var inte känd som potentiell extremist

Uppdaterad
Publicerad

Enligt Frankrikes inrikesminister Gérard Collomb var den misstänkte gisslantagaren i Trèbes känd av polisen sedan tidigare.

Personen var dock inte känd som potentiell extremist, vilket tidigare har uppgetts , utan för att ha begått småbrott, uppger Reuters.

– Vi tror inte att han var radikaliserad utan snarare en småtjuv som tog tillfället i akt, sa Frankrikes inrikesminister Gérard Collomb.

Attentat i södra Frankrike 2018

Terrorattack

Frankrikes president Emmanuel Macron kallade, i samband med ett EU-möte i Bryssel, gisslansituationen för en terrorattack.

”Jag lovar Trèbes invånare total solidaritet och mobilisering av statens tjänster och dess ordningsstyrkor”, skriver den franske presidenten på Twitter.

Gärningsmannen är namngiven som 25-årige Redouane Lakdim. Han kommer från Carcassonne, där attackerna inleddes. Han var känd för polis för småbrott och droginnehav. Enligt enligt Frankrikes inrikesminister tros han ha agerat på egen hand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Attentat i södra Frankrike 2018

Mer i ämnet