Den man som greps efter skottdådet mot en präst i Lyon har släppts på fri fot i brist på bevis. Foto: TT

Gripne mannen frisläppt efter dådet i Lyon

Publicerad

Den man som greps kort efter skottdådet mot en grekisk-ortodox präst i Lyon har släppts på fri fot. Detta då det inte finns några bevis på hans inblandning i ärendet, enligt fransk åklagare, skriver AP.

Det var på lördagen som prästen attackerades av en i nuläget okänd gärningsman utanför sin kyrka i centrala Lyon. Prästen ska ha träffats av två skott från ett slags jaktgevär.

Han vårdas i nuläget på sjukhus.

Under dagen greps en man misstänkt för att vara skytten. På söndagen meddelade dock fransk åklagare att mannen släppts på fri fot i brist på bevis, rapporterar AP.

Medier: Konflikt i kyrkan

Frankrike har drabbats av två terrordåd på kort tid, men i det här fallet har ingen terroråklagare kopplats in. Motivet för attacken är i nuläget oklart.

Enligt uppgifter i franska medier så ska det finnas en konflikt inom kyrkan, där den skottskadade prästen ska ha haft en utdragen och infekterad konflikt med en tidigare munk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.