Gunnar Alskog tycker det blir lite för mycket uppmärksamhet på valet i USA. Foto: SVT

”Man blir fördummad”

Uppdaterad
Publicerad

-Ibland undrar jag om inte röstkortet ligger i posten snart. Det säger grönsaksodlaren som fått nog av rapporteringen om amerikanska valet i svenska medier.

-Det är nästan som man får en känsla av att det amerikanska valet är det viktigaste som finns just nu, säger Gunnar Alskog, grönsaksodlare i Hörnefors i Västerbotten.

Det är sida upp och sida ner i tidningarna och inslag efter inslag i radio och tv, för att inte tala om alla kommentarerna och analyserna och nu tycker Gunnar Alskog det räcker.

Gunnar Alskog är en av de tittare, som ifrågasätter den omfattande rapporteringen om det amerikanska valet, och som hört av sig till SVT. 

-Jag tycker man blir lite fördummad. Det finns ju en värld utanför USA också. Jag tänker på Kina till exempel, världens folkrikaste stat och snart den största ekonomin. De byter ledning. Hur mycket vet vi om dem? Vilka kommer, vilka går? Vad har de för ambitioner Hur vill de förändra världen? Det saknar jag och det dränks av all den här rapporteringen från USA.

Är du inte lite gnällig nu?

-Jo, jag är ju en surgubbe, men jag tycker inte att det bara är gnäll. Jag tror att det är många som upplever att världen blir väldigt endimensionell om man bara följer svenska medier.

-Det kan bli lite för mycket, säger Gunnar Alskog.

Agenda om presidentvalet

Söndagen den 4 november ägnades hela Agenda åt det amerikanska presidentvalet.  Programmet kan ses i efterhand här.

Även  på SVT:s specialsidor kan du följa valet i USA.

Fakta

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.