Brudparet tillsammans med kungafamiljen. Foto: Alexi Lubomirski

Här är det brittiska hovets egna bilder från prins Harry och Meghans bröllop

Uppdaterad
Publicerad

I lördags gifte sig prins Harry med skådespelerskan Meghan Markle, och nu släpper det brittiska hovet sina egna bilder från det kungliga bröllopet.

Det var i lördags som prins Henry, även kallad Harry, och amerikanska Meghan Markle gifte sig. Det uppmärksammade bröllopet ägde rum i slottet Windsor i London där ungefär 600 gäster från hela världen närvarade.

Nu släpper det brittiska hovet för första gången sedan bröllopet sina egna bilder från tillställningen. På bilderna syns bland annat brudparet med sina nära och kära.

Prins Harry och Meghan Markle gifter sig
Prins Harry och Meghan Markle tillsammans med sina brudnäbbar. Foto: Alexi Lubomirski

Träffades på en blindträff

36-åriga Meghan Markle är en amerikansk skådespelerska känd från bland annat tv-serien Suits. Prins Harry och Meghan Markle träffades på en blindträff sommaren 2016 och förlovade sig i november förra året.

– Jag föll för henne direkt, sade prins Harry till BBC när romansen blev känd ett halvår senare.

33-årige prins Harry är den yngsta sonen till avlidna prinsessan Diana och prins Charles av Wales. Harry är nummer sex i den brittiska tronföljden efter sin 69-årige far och storebror prins William och dennes tre barn.

Prins Harry och Meghan Markle. Foto: Alexi Lubomirski

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Prins Harry och Meghan Markle gifter sig

Mer i ämnet