Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Materialet från en bröllopsfotografering i centrala Beirut har snabbt blivit viralt, när bröllopsparet hamnar mitt i chockvågen från de gigantiska explosionerna som skakade staden. Foto: Reuters

Israas bröllopsfotografering avbröts av explosionen

Uppdaterad
Publicerad

Israa Seblani hade förberett sig i veckor på sitt bröllop och var i färd med att dokumentera den långa vita klänningen när bröllopssällskapet plötsligt hamnade i tryckvågen av explosionen i Beirut. Hennes bröllopsfilm spreds snabbt över världen.

Israa Seblani står och ler i sin brudklänning utanför hotellet ”Le Gray Hotel” i centrala Beirut. Fotografen filmar hennes långa släp och blombukett när de plötsligt hamnar mitt i tryckvågen från explosionerna i Beirut. Sekunder senare fångar kameran hur chockade gäster springer för att söka skydd.

Materialet från bröllopsfotograferingen spreds snabbt på sociala medier och har setts av över 2,5 miljoner, enligt New York Post.

Klarade sig oskadda

Israa Seblani, som till vardags jobbar som läkare i USA, och hennes man Ahmad Subeih klarade sig oskadda, men har ännu inte återhämtat sig från chocken.

Hon säger att hon hade anlänt i Libanon tre veckor tidigare för att förbereda sig för den stora dagen, var lycklig över att gifta sig och få se ut som en prinsessa.

– Det som hände under explosionen här – det finns inga ord... Jag var chockad, jag undrade vad som hade hänt, kommer jag att dö? Hur kommer jag att dö? säger hon till nyhetsbyrån Reuters.

Hennes man säger att han aldrig hört något liknande som ljudet av explosionen.

– Vi började gå runt och det var väldigt sorgligt. Det var svårt att beskriva förödelsen.

Fortsatte fira bröllopet

Paret fortsatte bröllopsfestligheterna även efter explosionen och gick och åt bröllopsmiddag, säger Israa Seblani.

– Min man sa att vi skulle fortsätta. Jag tänkte okej, varför inte, vi fortsätter.

De hade planerat att bosätta sig permanent i USA redan innan explosionen och nu känns det inte som ett alternativ att bo i Beirut, säger Israa Seblani.

Minst 150 personer har dött, 4 000 skadats och enligt myndigheter i landet kan omkring 300 000 invånare ha blivit hemlösa.

Israa Seblani försöker fortfarande smälta tragedin som inträffade på hennes bröllopsdag.

– Mycket förstördes, många dog och skadades. Men när jag ser på oss – min man, jag och fotografen klarade oss oskadda – tackar jag gud för att ha skyddat oss. Det får mig att känna mig optimistisk och gör det möjligt att ta tillvara på glädjen i den dagen jag kom hit för att fira.

Se den omtalade bröllopsfotograferingen i videon ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Explosionerna i Beirut

Mer i ämnet