18 personer blev bötfällda i den engelska staden Walsall efter att ha brutit mot de lokala restriktionerna- Foto: West Midlands Police

Här avbryts festen abrupt – när polisen bryter sig in

Uppdaterad
Publicerad

Den engelska fotbollklubben Walsall Wood FC fick förra veckan dörren till sitt klubbhus inslagen av polis. Detta efter att flertalet tips kommit in om att det ska ha arrangerats fester under en längre period innanför klubbens dörrar. Något som bryter mot landets nuvarande restriktioner.

Walsall är en av de städer i Storbritannien som befinner sig på den högsta restriktionsnivån, nivå tre. Enligt regeringens riktlinjer får människor som lever under dessa restriktioner bland annat inte träffas i grupper över sex personer.

Efter att ha fått in rapporter om pågående fester i Walsall Wood FC klubbhus, valde den lokala polisen att åka till platsen. Efter nekat tillträde till lokalen, valde polisen att forcera dörren. Väl inne hittades 17 festdeltagare. Samtliga bötfälldes på plats.

–De kanske tycker att det är harmlöst, men deras handlingar var oansvariga och äventyrar andras liv, säger polisens talesperson.

Se polisen bryta sig in i lokalen i klippet här ovanför

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.