Donald Trump råkade skicka ett felstavat tweet – sex timmar senare upptäckte han det och skojade om felskrivningen. Foto: TT

Här driver Donald Trump med sin egen miss: ”Enjoy!”

Publicerad

Många har drivit med och hånat USA:s president, och ofta har han själv reagerat starkt på hånen och bitit tillbaka. Men när Trump, som av amerikanska komiker beskrivits som mer humorlös än sin företrädare Barack Obama, twittrade fel sent på natten var han den första med att driva med sin egen miss.

Han brukar inte vara en symbol för självdistans, Donald Trump. När Alec Baldwin imiterat honom i satirprogrammet Saturday Night Live har han kallat showen ”ensidig och partisk – och inte alls rolig” och hamnat i konflikt med Baldwin på nätet.

LÄS MER: Sanningen om Löfvens norska Trump-hån

Han har också sagt att han är den president i historien som behandlats mest illa.

Men efter ett natt-tweet på tisdagen var Donald Trump den första att driva med sig själv.

Vid midnatt amerikansk tid kom första tweetet:

”Trots den konstant negativa press covfefe” skulle inlägget kunna översättas till på svenska.

Folk undrade: Vad betyder covfefe??

På sociala medier spekuleras det vilt över vad tweeten, som sannolikt både är felstavad och ofullständig, betyder. Tweetet  fick 38.000 kommentarer och under hashtaggen #covfefe finns hundratusentals inlägg världen över.

Många försökte förklara vad han kan ha menat. Presidenten syftade kanske på ”coverage”, det vill säga mediebevakningen som han ofta kritiserar. Några undrar om kontot blivit hackat och vad det i sådana fall skulle betyda för amerikansk säkerhet. Men de allra flesta försöker få sig ett gott skratt på Trumps bekostnad.

Blinkning till tusentalen

Men sex timmar senare, tidigt på morgonen amerikansk tid, raderades tweetet och istället dök ett nytt upp där han drev med sig själv:

”Vem kan klura ut den sanna betydelsen av ordet ”covfefe”??? Ha så kul!” skriver presidenten i en blinkning till de spekulerande tusentalen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

USA:s nye president

Mer i ämnet