Här kastar de potatis på de amerikanska trupperna

Uppdaterad
Publicerad

USA:s beslut att dra sig tillbaka från nordöstra Syrien är inte populärt bland kurderna i området. När en amerikansk militärkonvoj körde igenom staden Qamishli visade delar av civilbefolkningen sitt missnöje och kastade potatis på de amerikanska styrkorna.

I Qamishli i nordöstra Syrien bor många kurder, och när de amerikanska trupperna passerade genom staden passade många på att visa sitt missnöje mot Donald Trumps beslut att dra tillbaka trupperna från området. Många menar att det var USA:s agerande som öppnade upp för den turkiska offensiven mot kurderna i området.

Det var i slutet av förra veckan som USA och Turkiet meddelade att man var överens om ett fem dagar långt eldupphör i nordöstra Syrien. Eldupphöret mellan Turkiet och de kurdiska styrkorna har dock varit bräckligt, med flera incidenter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Turkiets offensiv i Syrien

Mer i ämnet