För många kvinnor i Tehran så är det här i klassrummet hos frivilligorganisationen vägen ut ur fattigdom börjar. Även om det är en egen försörjning kvinnorna behöver så måste de först lära sig läsa och skriva.
– När de går till en arbetsplats eller fabrik för att söka jobb så frågar företagen om de kan läsa och skriva. Kan kvinnorna det har de större chans att få jobb, säger frivillarbetaren Narges Shahabadi.
Organisationen är inhyst i ett slitet tvåvåningshus i de centrala, fattiga delarna av huvudstaden.
Fattigdomen utbredd
Fattigdomen i Iran är utbredd, och på grund av omvärldens sanktioner och regimens misskötsel av ekonomin, så har antalet fattiga ökat de senaste åren. Arbetslösheten ligger på 25-30 procent.
Bara till den här frivilligorganisationen kommer det varje dag ett 70-tal kvinnor och deras barn.
Egentligen är huset alldeles för litet så förra året byggde de till ett skjul på gården. När SVT besöker organisationen trängs 16 kvinnor i skjulet där de försöker lära sig alfabetet.
De känner att de duger
– När de kan läsa och skriva känner de att de duger. De får självförtroende och känner att de är någon, säger Narges Shahabadi.
Frivilligorganisationen säger aldrig nej till kvinnor som kommer hit, däremot kan en del tvingas vänta länge för att få en plats. När kvinnorna kan läsa och skriva får de lära sig sy, sticka och väva. Många här är frånskilda och måste klara sig själva.
– En del stannar här i två-tre år men sedan hittar de jobb i olika fabriker. Och det är ju bra, för de måste ut i samhället och hitta sin egen framtid, frivillarbetaren Narges Shahabadi.