Hundratals på plats, bland annat många journalister, under den symboliska begravningen av journalisten Jamal Khashoggi. Foto: TT

Hundratals samlades för symbolisk begravning för Jamal Khashoggi

Uppdaterad
Publicerad

Hundratals människor samlades på fredagen i en moské i Istanbul för en symbolisk begravning av den saudiske journalisten Jamal Khashoggi, uppger Sky News.

– Efter att ha väntat i 45 dagar, var vi tvungna att acceptera det faktum att Jamals kropp kanske aldrig kommer att hittas. Vi beslöt oss därför med familjens samtycke, att arrangera den här symboliska begravningen, säger Fatih Öke, vän till Jamal Khashoggi, till Sky News.

Dödades och styckades

Den 2 oktober tidigare i år klev Jamal Khashoggi in i det saudiska konsulatet i Istanbul för att hämta ut dokument, men kom aldrig ut igen. Sedan dess har Saudiarabien vid flertalet gånger ändrat sin version hur journalisten dog inne på landets konsulat i Turkiet.

Saudisk journalist död

I den senaste förklaringen påstår man att Jamal Khashoggi mördades av ett så kallat ”dödsteam” på 15 män. Mordet, ska enligt Saudiarabien inte ha varit meningen, utan berott på att något under mötet urartat, vilket sedan lett till att journalisten dödats och därefter styckats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Saudisk journalist död

Mer i ämnet