”Hur kunde det hända i Denver – igen?”

Uppdaterad
Publicerad

Människor i Denver är chockade över massakern på biografen i Aurora. Framför allt är man chockad över att en ny massaker har skakat staden, berättar SVT:s utsända Lisa Ovesen.

–Det var ju här i Denver som skolskjutningen i Columbine ägde rum 1999, med tolv döda den gången också. ”Vad är det för felpå Denver”, har jag hört flera människor säga, säger SVT:s Lisa Ovesen.

Vad vet man om gärningsmannen?

Massmord i Aurora 2012

–Han är uppvuxen i förorten där biografenligger. Aurora är en stor förort i Denver med över 300.000 invånare. Det är ettlägre medelklassområde, känt för en viss gängkriminalitet, men man vetingenting om hans motiv. Däremot att han har gått på universitetet i Coloradooch att han nyligen hoppade av en utbildning där.

Hur är tillståndet för det 50-talet skadade?

–Många har allvarliga skador, han sköturskiljningslöst. En del misstänker man har blivit nedtrampade, för biografenvar fullsatt. Människor blev naturligtvis panikslagna och sprang ner varandra.Vissa vittnen har berättat att man klev över folk för att komma ut så fort sommöjligt.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Massmord i Aurora 2012

Mer i ämnet