Foto: TT

”Jag såg en flicka täckt av blod”

Uppdaterad
Publicerad

Parlamentarikern Ertugrul Kürkçü hörde explosionerna och blev vittne till fasansfulla scener när han nådde fram till platsen för explosionerna i Ankara. – Jag såg en flicka i sex-sjuårsåldern som låg död på marken, säger han till SVT Nyheter.

Ertugrul Kürkçü, parlamentariker och hedersordförande för HDP, gick i det fredliga tåget och var på plats vid demonstrationen. Ljudet av sjungande människor avbröts plötsligt av de två explosionerna.

– Vi gick i marschen ganska långt fram, och efter att den börjat exploderade två bomber, säger han till SVT i telefon från Ankara.

Terrordåd i Ankara

”Människor som grät”

Så fort han hörde explosionerna återvände Ertugrul Kürkçü till platsen där explosionerna ägt rum. Där såg han vad han beskriver som en massaker.

– Jag såg människor som satt på gatan och grät, som försökte ta hand om de sårade. Jag såg kroppar som låg på marken.

Såg en flicka på marken

Stämningen har varit kaotisk, och enligt Ertugrul Kürkçü anländer ambulanserna inte i tid. Nu har polis börjat undersöka platsen, men fortfarande ligger kroppar på marken i området.

– Jag såg en flicka, hon var i sex-sjuårsåldern och låg död på marken, helt täckt av blod.

– Jag vet inte hur jag mer ska beskriva det jag sett, men det är en sorglig dag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrordåd i Ankara

Mer i ämnet