Johnson: Jag tar mig en öl när vi öppnar

Uppdaterad
Publicerad

Brittiska pubar och restauranger ska kunna börja servera igen, om gästerna sitter utomhus. Dessutom ska gym, frisersalonger och ej livsviktiga affärer öppna igen med start på måndag nästa vecka.

– Jag kommer själv att gå till puben för att höja en öl till mina läppar, säger premiärminister Boris Johnson vid en presskonferens om de lättade coronarestriktionerna.

Johnson tillade att myndigheterna undersöker möjligheten till någon form av certifikat för dem som är vaccinerade mot covid-19, rapporterar BBC.

Premiärministern indikerade också att restriktioner kring internationella resor kan komma att lättas inom en snart framtid. Tanken har varit att öppna för britter att resa utomlands efter den 17 maj, men Johnson uppmanar nu invånarna att vänta med att boka sina semesterresor med tanke på pandemisituationen runt om i världen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet