Under söndagskvällen meddelade Pentagon att det misstänkta föremålet rört sig nära ”känsliga militära objekt”. Foto: Pressbild från Pentagon

Ytterligare ett okänt föremål i USA har skjutits ned

Uppdaterad
Publicerad

USA:s militär har skjutit ner ytterligare ett objekt på president Joe Bidens order, rapporterar Reuters. Objektet sköts ner över Lake Huron som ligger mellan Michigan och Ontario i Kanada.

På Twitter skriver Elissa Slotkin, kongressledamot för Demokraterna i Michigan, att det var bra utfört av de som genomförde nedskjutningen.

”Vi är alla intresserade av vad det här var för objekt och vilket syfte den hade”, skriver hon.

Föremålet ska inte ha visat indikationer på att ha övervakningskapacitet, rapporterar Reuters.

Pentagon uttalar sig i ett pressmeddelande på söndagskvällen och säger att objektet flög i närheten av känsliga militära platser i USA, men det bedömdes inte vara ett militärt hot, rapporterar CNN.

”Men vi bedömde att att det var en säkerhetsfara för flyg och ett hot sett till potentiell övervakningskapacitet” skriver Pentagon.

Luftrum stängdes

Kanada stängde på söndagskvällen luftrummet i närheten av orten Tobermory i Ontario, som ligger vid Lake Huron, för en luftförsvarsinsats, rapporterar Reuters. Tidigare under kvällen stängde USA luftrummet över Lake Michigan, som gränsar till Lake Huron, men det öppnades igen kort därpå.

Objektet är ett i raden av okända objekt som skjutits ner under veckan. Förra lördagen förstörde USA en misstänkt kinesisk spionballong och i helgen har ytterligare två föremål skjutits ned över Alaska och Yukon, varav ett flög över Kanada.

Det står ännu inte klart om helgens nedskjutna objekt är spionballonger.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.