Karnevalen i Venedig har anor sedan medeltiden och lockar många turister varje år. Foto: Abir Sultan/EPA/TT

Karnevalen i Venedig ställs in på grund av virusutbrottet

Uppdaterad
Publicerad

Den två sista dagarna av den världsberömda karnevalen i Venedig ställs in på grund av utbrottet av coronavirus i Italien, uppger Venetoregionens president Luca Zaia enligt nyhetsbyrån Reuters.

Zaia sade på söndagen till reportrar att dagens planerade evenemang kommer gå av stapeln som planerat. Från och med kvällen införs ett förbud mot alla evenemang – inklusive sport – i staden till och med den 1 mars.

Karnevalen har anor från medeltiden och drar många turister varje år. I år har den pågått sedan 8 februari och var tänkt att avslutas på tisdag, men avbryts nu abrupt efter att Venedig konstaterat sina två första fall av coronavirus.

Utbrottet i norra Italien har hittills lett till 79 konstaterade fall av smitta och två dödsfall. Flest smittade, 39 stycken, har upptäckts i regionen Lombardiet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.