Cristina Kirchner Foto: TT

Kirchner ställer upp för val i Argentina

Uppdaterad
Publicerad

Cristina Kirchner, Argentinas president 2007–2015, ställer upp i landets parlamentsval, trots pågående korruptionsutredningar mot henne.

Argentinas förra president Cristina Kirchner tänker trots korruptionsanklagelser ställa upp i det kommande parlamentsvalet, säger företrädare för hennes parti.

Hon vill ta en plats i senaten under oktobers mellanårsval.

LÄS MER: Expresident misstänks för korruption

Nekar till anklagelser

Cristina Kirchner var president i landet 2007–2015. Hon utreds i tre olika fall av korruption och riskerar åtal i ett fjärde fall som handlar om att hon skadat landets ekonomi.

Hon misstänks vara inblandad i att den argentinska centralbanken sålde ut amerikanska dollar till ett pris under marknadsnivå.

Hon nekar till alla anklagelser och har kallat dem en ”politisk förföljelsemanöver”.

Även dömd expresident ställer upp

Även den 86-årige expresidenten Carlos Menem meddelar att han ställer upp i valet.

Han var president 1989–1999 och har varit senator sedan 2005. Blir han återvald kan han på så sätt fortsätta få immunitet och slipper fängelse. Han har dömts för vapensmuggling och korruption.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.