Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör SVT:s utrikesreporter Carl Fridh Kleberg om hur terrordådet i Moskva påverkar Putin: ”Pinsamt för makten att det kan ske i Ryssland”. Foto: Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Kleberg: ”Putin är inte stabil vid oväntade kriser”

Publicerad
Analys ·

Rysslands president Vladimir Putin vill gärna framställa sig som en landsfader och som garanten för stabilitet och säkerhet. Men efter terrordådet i Moskva har det dröjt med en reaktion från Putin.

Carl Fridh Kleberg

Utrikesreporter

Något vidare stabil vid oväntade kriser, det har Putin inte varit. Tvärtom verkar han vara ovillig att fatta några svåra beslut vid sådana situationer och lägger hellre ansvaret på andra.

Det dröjde mer än 18 timmar innan Putin kommenterade terrorattentatet i Moskva. Se Carl Fridh Klebergs analys om varför kommentaren dröjde, och varför Putin pekar skulden mot Ukraina.

Det här är en analys

Slutsatserna är journalistens egna. SVT:s medarbetare agerar inte i något politiskt parti-, företags- eller intresseorganisations intresse. Det är förenligt med SVT:s sändningstillstånd §8 att ”kommentera och belysa händelser och skeenden”.

Terrorattack i Moskva

Mer i ämnet