Fem personer skadades när en man attackerade med en machete utanför en nattklubb i Oslo på lördagskvällen. Foto: Frederik Ringnes/NTB/TT

Man gick till angrepp med machete i Oslo – fem skadade

Uppdaterad
Publicerad

På lördagskvällen skadades fem personer i centrala Oslo efter att en man gått till angrepp med en machete. Fyra av de skadade uppges vara väktare.

Fem personer skadades, varav en allvarligt, när en man gick till attack med en machete i Oslo på lördagskvällen, rapporterar norska medier.

Fyra av de skadade är väktare. Väktarna ingrep under attacken vilket ledde till att de fick skador på överkroppen.

– Det är en väktare som ska ha skadats allvarligt i överkroppen. Personen har förts till sjukhus. Övriga tas om hand av hälsopersonal på plats, säger polisbefäl Line Skott till tidningen VG.

Känd av polisen

Händelsen ska ha skett i anslutning till en nattklubb. Polisen har gripit en misstänkt gärningsman, som även han skadades i tumultet.

Enligt VG är den gripne känd för polisen sedan tidigare. Gärningsmannen kan ha haft en relation till en av de skadade, enligt polisen. 

Inget Pridedåd

Under helgen avslutas Pridefestivalen i Oslo. Efter förra årets dödsskjutning vid en bar då två personer dödades har det funnits en oro för nya våldsdåd.

– Med den information vi har i dagsläget finns det inget som tyder på att det här har med pridefirandet att göra, säger Skott till tidningen NRK.

Attacken ska heller inte ha något att göra med ett tidigare knivhot i stadsdelen Fagerborg som rapporterades tidigare under kvällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.