Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här letar polisen efter Madeleine McCann som försvann för 16 år sedan. Foto: Filipe Amorim/TT

Massiv sökinsats efter Madeleine Mcann – polis dyker i damm

Uppdaterad
Publicerad

I 16 år har Madeleine McCann varit försvunnen – nu har spåren lett till en damm i södra Portugal där en massiv sökinsats pågått under onsdagen.

Polisen har återigen tagit upp sökandet efter den brittiska flickan Madeleine McCann som försvann under en semester med sina föräldrar i Portugal 2007.

Under dagen har en större sökinsats med poliser från Portugal, Tyskland och Storbritannien pågått vid dammen Arade i södra Portugal. De letar efter är bevis som kan koppla en misstänkt tysk man till Madeleine McCanns försvinnande.

Polisen har under dagen gått ner i vattnet och setts ta upp ett antal påsar med okänt innehåll därifrån, skriver Sky News.

Har fått trovärdiga tips

Orsaken till att polisen söker just i den här avlägsna dammen beror på att man fått ett trovärdigt tips.

– Vi har anledning att tro att vi kan hitta bevis där, säger den tyska åklagaren Hans Christian Wolters till tyska NDR.

Enligt en källa med insyn i utredningen är insatsen sannolikt kopplat till fotografier på Aradedammen som hittats hos den misstänkta tyska 45-åringen, skriver Reuters.

Söker efter rosa pyjamas

Polisen söker inte nödvändigtvis efter själva Madeleine McCann som tros vara död. Insatsen handlar snarare om att hitta kläder och tygbitar som kan kopplas till hennes försvinnande.

I huvudfokus är den rosa pyjamas som hon hade på sig när hon försvann, enligt uppgifter till Daily Mail.

Tysk man misstänkt

En tysk man i 45-årsåldern är huvudmisstänkt för McCanns försvinnande. Han ska ha varit i området vid tillfället när McCann försvann, och sitter i dagsläget i fängelse i Tyskland för att ha våldtagit en kvinna i Algarve i södra Portugal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.