Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Bilden är inte lämplig”. Hör Sanna Marins ursäkt efter festbilden från hennes bostad. Foto: YLE

Marin ber om ursäkt för ny festbild: ”Borde inte ha tagits”

Uppdaterad
Publicerad

Efter mediastormen kring Sanna Marins festvideo sprids nu ytterligare en bild i sociala medier. Enligt Sanna Marin ska bilden ha tagits i hennes tjänstebostad Villa Bjälbo.

På bilden syns två kvinnor som kysser varandra. De har dragit upp sina tröjor och visar sina magar. En skylt med texten ”Finland” döljer den ena kvinnans bröst. I bakgrunden syns statsrådets officiella blå bakgrundsskärm, skriver tidningen Hufvudstadsbladet.

Bilden ska enligt Sanna Marin själv ha tagits på toaletterna i hennes tjänstebostad Villa Bjälbo i samband med festivalen Ruisrock.

– Jag hade vänner på besök och vi bastade, simmade och tillbringade tid tillsammans. Gästerna har också använt toaletterna på nedre våningen. Tydligen är en av bilderna tagen där, säger Sanna Marin till svenska Yle.

Ber om ursäkt

Enligt Sanna Marin utgjorde festen inget säkerhetshot och säkerhetsvakterna ska ha varit informerade om vilka som var på plats. Gästerna befann sig inte heller i själva bostaden utan enbart vid toaletterna.

På tisdagen kommenterade statsministern den nya bilden.

– Jag tycker inte att bilden är lämplig och jag ber om ursäkt för den. En sådan bild borde inte ha tagits, säger hon till svenska Yle. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.