Theresa May. Foto: TT

May stoppar valkampanj efter dådet

Uppdaterad
Publicerad

Med anledning av Manchester-dådet pausar premiärminister Theresa Mays parti De konservativa sitt kampanjande inför parlamentsvalet den 8 juni, rapporterar brittiska medier.

LÄS MER: Ariana Grande uttalar sig efter konserten

En partikälla säger till nyhetsbyrån Press Association att ”premiärministerns valkampanj suspenderas”, rapporterar Sky News.

Terrorattack i Manchester

Även Labour-ledaren Jeremy Corbyn ställer in sin valrörelse, uppger Sky news.

”Jag har pratat med premiärministern och vi har enats om att allt nationellt kampanjande inför parlamentsvalet suspenderas tills vidare”, skriver han.

LÄS MER: Löfven om dådet: ”Fruktansvärda nyheter”

Tidigt efter att uppgifterna om explosionen kom uttalade sig Theresa May.

– Våra tankar är med offren och deras familjer, sa hon då.

May kunde då berätta att myndigheterna jobbar med att få en klarare bild av vad som har hänt.

TV: Här flyr konsertbesökarna arenan

Inrikesminister Amber Rudd var upprörd efter att ha fått höra nyheten.

– Mina tankar är med alla de som är berörda av denna barbariska handling. Alla detaljer kring exakt vad som har hänt håller fortfarande på att växa fram, men jag är stolt över polisen och de som var först på plats som reagerade så snabbt på den här tragiska incidenten.

Tysklands förbundskansler Angela Merkel säger att: ”Den misstänkta terrorattacken i Manchester stärker vår beslutsamhet att kraftfullt stoppa förövarna tillsammans med våra brittiska vänner.”

”Chockade av nyheten”

Frankrikes president Emmanuel Macron uttrycker sina sympatier till offren och deras anhöriga efter attacken. Han säger också, via sin talesperson att han ska tala med Theresa May under dagen.

På Twitter skriver Macron: ”Jag skickar mina tankar till det brittiska folket, till offren och till deras anhöriga. Tillsammans gör vi allt vi kan i kampen mot terrorismen”.

Kanadas premiärminister, Justin Trudeau, har sagt att hans medborgare var ”chockade av nyheten om den fruktansvärda attacken i Manchester i kväll”.

LÄS MER: ”Jag såg kropparna ligga på marken”

Säkerhetsminister Ben Wallace har bett invånarna att vara vaksamma.

– Snälla var vaksamma och ring anti-terrorlinjen om ni ser något misstänksamt. Mina tankar är med alla kvällens offer och våra räddningsarbetare som är där ute och tar hand om skadade och håller oss säkra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrorattack i Manchester

Mer i ämnet