Theresa May vill prata med EU om att öppna upp brexitavtalet mellan Storbritannien och EU igen. Detta gick hon ut med under dagens brexitdebatt i brittiska parlamentet, enligt BBC. Foto: TT

May vill återuppta Brexit-förhandlingarna än en gång

Uppdaterad
Publicerad

Theresa May vill prata med EU om att öppna upp brexitavtalet mellan Storbritannien och EU igen. Detta gick hon ut med under dagens brexitdebatt i brittiska parlamentet, enligt BBC.

I kväll ska det brittiska parlamentet rösta om brexitavtalet som Theresa May har kommit överens om med EU, och ett antal tillägg som lagts fram sedan förra omröstningen i parlamentet.

Vill blidka ledamöterna

En stor andel av ledamöterna har dock gjort klart att de inte tänker rösta för avtalet – samtidigt som EU:s medlemsländer inte har sagt sig vara villiga att överväga ändringar. Nu har Theresa May berättat att hon vill återuppta förhandlingarna om avtalet med EU ändå, i ett försök att lösa upp dödläget. Hon planerar att föra flera samtal med EU-ledare under dagen innan kvällens omröstning äger rum.

Brexit

Det hänger på ”gränsfrågan”

Den centrala frågan som May vill försöka få fram ändringar i är den omtvistade gränsfrågan mellan Irland och Storbritannien. Flera av de ledamöter som röstat ner Mays förslag har indikerat att de är villiga att stötta förslaget om juridiska aspekter kring gränsfrågan ändras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brexit

Mer i ämnet