Foto: TT

Meghan Markle: Jag förlorade mitt andra barn

Uppdaterad
Publicerad

Meghan Markle, hertiginnan av Sussex, berättar att hon och maken prins Harry har förlorat sitt andra barn. Hertiginnan skriver själv om missfallet i en artikel i New York Times.

Prins Harry och Meghan bor numera i USA efter att de blivit av med sina kungliga titlar till följd av att de valt att leva ett mindre offentligt liv. Prinsparet har sedan tidigare sonen Archie.

I en debattartikel i New York Times med titeln “Förlusterna vi delar” skriver hertiginnan av Sussex att paret förlorade sitt andra barn i juli. Hon beskriver missfallet som “en nästan outhärdlig sorg som många upplever men få pratar om”.

Det var när hon hade bytt blöja på sonen Archie som hon plötsligt fick kramper i magen, skriver hon. “Medan jag höll min förstfödde i famnen förstod jag att jag förlorade mitt andra barn”.

Kritiska mot mediebevakningen

Hertiginnan av Sussex skriver också att det finns ett tabu och en skam förknippat med missfall, vilket leder till att människor sörjer i ensamhet.

”Låt oss förbinda oss att fråga andra 'är du okej?”, skriver hon och syftar på samma fråga hon själv fick av en journalist i en uppmärksammad dokumentär, där hon med gråten i halsen berättade om livet i rampljuset som nybliven mamma.

Meghan och Harry har vid flera tillfällen uttryckt att de upplever att det offentliga livet innebär stora påfrestningar, bland annat på grund av det stora mediaintresset och paret har tidigare stämt brittisk press. Meghan har också fått utstå näthat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.