Tribhuvan-flygplatsen i Katmandu under söndagen. Ett mindre passagerarplan med 22 personer ombord har försvunnit under en rutt mellan turistorten Pokhara öster om Katmandu och Jomsom. Foto: Niranjan Shreshta/AP/TT

Mindre passagerarplan försvunnet i Nepal

Uppdaterad
Publicerad

Ett flygplan med 22 personer ombord har försvunnit i ett bergsområde i Nepal, rapporterar AP med hänvisning till lokal polis.

Enligt The Himalayan Times var planet på väg från Pokhara väster om huvustaden Katmandu till Jomsom i norra delen av landet.

Flygledare tappade kontakt med planet under söndagsmorgonen, femton minuter efter att planet lyft. Helikoptrar ska skickas ut för att söka av området där man senast hade kontakt med planet så fort väderförhållandena tillåter det.

16 av de 22 personerna ombord är nepalesiska medborgare, varav tre besättningsmedlemmar. Fyra är indier och två är tyskar, skriver Himalayan Times.

Sju av passagerarna är kvinnor och resten män. Rutten är populär bland vandrare och flygresan mellan Pokhara och Jomsom tar ungefär 20 minuter. Sträckan är olycksdrabbad, 2016 kraschade ett plan och alla ombord omkom, 2012 omkom 15 personer i en flygolycka på samma sträcka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.