Videobilder visar ödeläggelsen i Tennessee. Foto: Reuters

Minst 25 personer döda efter tornado i USA

Uppdaterad
Publicerad

Åtminstone 25 personer har dött i USA efter att en tornado dragit igenom Tennessee natten till tisdag, lokal tid, rapporterar amerikanska medier.

Tidigare sa delstatens guvernör Bill Lee att nio personer dött, men den siffran har nu justerats upp och kan komma att stiga ytterligare eftersom många också skadats allvarligt.

– Det är hjärtskärande. Vi har förlorat människoliv över hela delstaten. Fyra olika counties hade bekräftade dödsfall under morgonen, sa Bill Lee under en presskonferens.

Glesbygden hårdast drabbad

Minst 48 byggnader har rasat i Tennessees största stad Nashville, där över en och en halv miljon människor bor. Det uppger räddningstjänsten i Nashville. Men hårdast drabbad är glesbygden öster om staden, som också rapporterat flest dödsfall.

Guvernören i Tennesse har vänt sig till regeringen för att be om hjälp, och i morse lokal tid twittrade Donald Trump till stöd för de drabbade.

Stormsystemet har drabbat hela området mellan Texas och North Carolina men slagit hårdast mot just Tennessee.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.