Den unge man som är gripen för mord och moskéangreppet i norska Bærum i rätten på måndagen. Foto: Cornelius Poppe/NTB/TT

Misstänkta terroristen i Norge ändrar sig – villig att prata med polisen

Uppdaterad
Publicerad

Den unge man som är misstänkt för moskéattacken i norska Bærum i helgen har hittills inte velat prata med polisen. Norska medier rapporterar nu att han har ändrat sig och är villig att låta polisen förhöra honom.

Den 21-årige mannen, som greps efter moskéattacken i norska Bærum, häktades under måndagen misstänkt för terrorbrott, mord och mordförsök. Mannen ska under attacken ha burit en hjälm med en kamera på för att filma hela dådet, uppger polisen.

Efter att inte ha velat prata med polisen tidigare, har han nu ändrat sig och är villig att låta sig förhöras av dem, meddelar mannens försvarsadvokat Unni Fries.

– Jag kan nu meddela att den misstänkta mannen vill förklara sig för polisen. Vi har meddelat polisen om detta och närmare tidpunkt för förhör kommer att bestämmas med dem, säger Fries enligt NRK.

Oklart varför han ändrat sig

Fries vill dock inte ge några kommentarer till varför mannen nu har ändrat sig eller om vilket tillstånd han befinner sig i i dag.

I ett pressmeddelande har polisen i Norge har sagt att den misstänkta mannen inte kommer att förhöras i kväll, utan någon gång de närmaste dagarna, skriver NRK.

Misstänks ha dödat sin styvsyster

Efter attacken i moskén hittade polisen en 17-årig flicka död i ett hus i Bærum. Hon rapporterades senare vara den misstänktes styvsyster.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.