Morden i Marocko: Schweizisk medborgare gripen

Uppdaterad
Publicerad

En schweizisk medborgare boende i Marocko har gripits i landet misstänkt för inblandning i morden på två skandinaviska kvinnor, enligt marockanska uppgifter.

Mannen greps i staden Marrakesh på lördagen, skriver den marockanska tidningen TelQuel. Han misstänks för att ha undervisat några av de tidigare gripna i prickskytte och kommunikationsteknik. Mannen har även ett spanskt medborgarskap och är bosatt i Marocko, skriver Al Jazeera.

Den 28-åriga norska kvinnan och den 24-åriga danska kvinnan hittades brutalt knivmördade i bergskedjan Höga Atlas, dit de rest för att vandra, den 17 december.

På julafton meddelade den marockanska polisen att den dittills gripit 18 personer. Fyra av dem misstänks för själva morden och de publicerade en vecka tidigare ett filmklipp där de uttrycker sin lojalitet till terrorgruppen IS. Marockansk polis beskriver det dock som en enskild gruppering som agerat utan IS-ledningens inblandning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kvinnor mördade i Marocko

Mer i ämnet